Господарський суд заборонив забудову ділянки біля столичної Бессарабки

Господарський суд Києва визнав недійсним рішення міської ради про продаж земельної ділянки ТОВ "Віліма-95" на вулиці Круглоуніверситетська, 2/1 (біля Бессарабки).

Влітку 2010 року ТОВ "Віліма-95" купило гараж площею 34 кв м. А в кінці 2011 року Київрада продала фірмі ділянку площею 0,02 га під цим гаражем – для будівництва торгово-виставкового залу, передають "Наші гроші".

У серпні 2012 року "Віліма-95" перепродала ділянку ТОВ "БЦ Діамант Хол". Останнє в 2015-му почало будівництво, проти якого активно протестують місцеві жителі. Зокрема, вони зазначають, що передана під забудову ділянка є єдиним пожежним проїздом до вже існуючих житлових будинків. Крім того, сусідній будинок, у якого почалося будівництво, покрився тріщинами.

У серпені 2015 Державна архітектурно-будівельної інспекція видала ТОВ "БЦ Діамант Хол" дозвіл на будівництво торгово-виставкового залу на ділянці 0,02 га на вул. Круглоуніверситетська, 2/1.

У листопаді 2016 Департамент із питань ДАБК Києва цей дозвіл на будівельні роботи анулював. Однак, "БЦ Діамант Хол" скасував цей наказ через суд.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила ТОВ "Женсан" у видачі дозволу на будівництво багатофункціонального торгово-розважального центру біля станції метро "Лісова", до якого влада Києва вирішила побудувати прямий вихід із метрополітену.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

47

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом