ДАБІ заблокувала будівництво ТРЦ на Лісовій у Києві

Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила ТОВ "Женсан" у видачі дозволу на будівництво багатофункціонального торгово-розважального центру біля станції метро "Лісова", до якого влада Києва вирішили побудувати прямий вихід із метрополітену.

Відповідне рішення ДАБІ прийняла 28 липня. Інспектор будівельного нагляду зазначив наступні причини: забудова не відповідає Генплану Києва, в проєкті не забезпечена необхідна кількість паркувальних майданчиків, розрахунок класу наслідків зроблений на підставі площі ТРЦ на 141 тис. кв. м., тоді як в експертному звіті проекту ТРЦ – 171 тис. кв. м., відсутня фотокопія договору підряду на здійснення технічного нагляду тощо.

Зазначимо, що у 2004 році Київрада передала ТОВ "Женсан" в оренду на 25 років для будівництва багатофункціонального торгового центру ділянку площею 4,01 га. Цю ділянку сформували з двох частин – 2,3 га і 1,71 га, які перебували в користуванні "Київзеленбуду" та "Київавтодору" відповідно. Зазначеним рішенням Київрада виключила 2,3 га з категорії земель лісового фонду. А також припинила право користування автодору 1,71 га, де планувалося будівництво підходів до станції метро. Обидві ділянки були віднесені до земель запасу житлової та громадської забудови.

Місцеві жителі неодноразово протестували проти забудови і знищення дерев. Вони виходили на акції протесту та вимагали розірвання договору із забудовником.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом