Житло для жертв "Еліта-Центр": в КМДА запропонували ще один варіант

Проблему з житлом для постраждалих інвесторів від "Еліти-Центр" можна буде вирішити, включивши її в проєкт Генерального плану Києва.

Про це в понеділок, 22 лютого, заявив заступник мера столиці В'ячеслав Непоп, передає пресслужба КМДА.

За його словами, раніше столична влада передбачила механізм будівництва нового житла для постраждалих від найбільшої афери на ринку нерухомості за рахунок великих інвесторів через тендери КП "Київське інвестиційне агентство". Однак цього виявилося недостатньо, тепер потрібно знайти нові можливості.

Непоп зазначив, що в проєкті Генплану Києва є можливість врахувати будівництво двох кварталів в районі вулиці Милославської, загальною площею понад 27 га. Таким чином інвесторам хочуть запропонувати під житлово-громадську забудову ділянку, з частиною побудованого житла для постраждалих від "Еліти-Центр".

Чиновник підкреслив, що столична влада веде постійні переговори з ошуканими інвесторами і всі свої дії узгоджує з ними.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку цього року Київська міська держадміністрація відзвітувала перед Кабінетом міністрів щодо ситуації з квартирами жертв "Еліти-Центр". В листі КМДА уряду повідомляється, що відшкодування відбувається тільки за рахунок інвестиційних конкурсів. Складність питання полягає в тому, що активи "Еліти-Центр" знаходяться під арештом, розслідування у справі ще не завершено.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

53

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом