Замість вікна будуть двері: в Одесі безкарно знищують пам'ятку архітектури

В Одесі на вулиці Маразліївській, 44 проводяться будівельні роботи: робочі замість вікна на першому поверсі прорубали в фасаді отвір для дверей. Варто підкреслити, будівля це є пам'ятником архітектури.

Як повідомляє Монітор, у власника квартири на першому поверсі немає дозволу на реконструкцію та ремонтні роботи. У вівторок, 27 липня, до пам'ятника архітектури під'їхала комісія з Приморської РДА. Але в цей день на місці нікого не виявилося.

Будівля на вул. Маразліївській, 44 є пам'яткою архітектури місцевого значення і пам'яткою історії місцевого значення під назвою Прибутковий будинок Кефали. Будинок був побудований у 1899 році у стилі необароко. Будь-які ремонтні/реставраційні роботи на пам'ятці архітектури мають проводитися за згодою місцевого органу охорони. А перед цим власник має ще пройти низку процедур: розробити проєкт робіт, провести експертизу проєкту, провести науково-дослідні роботи з вивчення пам'ятки.

Але будівельники вирішили не морочитися, а просто вибити молотком вікно, частину фасаду та вставити туди двері.

Видання нагадує, що схожа ситуація сталася днями і з пам'яткою архітектури на вул. Буніна, 2. Там власник квартир на першому поверсі теж вирішив реконструювати їх під магазини і прорубав двері замість вікон. Ні ДАБІ в Одеській області, ні прокуратура, ні поліція, ні департамент культури ОДА не змогли зупинити будівництво.

Як повідомляють НЕРУХОМІ, в Одесі без будь-яких дозвільних документів ведеться надбудова до пам'ятки архітектури на вулиці Пушкінській, 34. Величезна мансарда виросла всього за кілька місяців. А нещодавно будівельники приступили до монтажу металевих балок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

149

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом