Зама Кличка підозрюють у службовій недбалості. Поворозник прокоментував справу

Першому заступнику мера Києва Миколі Поворознику повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки. А сам чиновник вбачає у цьому виключно політичні мотиви.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, за даними слідства підписана Поворозником ухвала, яка скасовувала рішення про надання апарату РНБО можливість постійного користування ділянкою землі по вулиці Щусєва біля станції метро "Сирецька", призвела до втрати з держбюджету 48 млн гривень.

"Під час узгодження проєкту розпорядження юридичне управління апарату КМДА встановило його невідповідність законам України. Проте один із заступників голови КМДА незаконно його підписав", - йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

Крім того, як наголосили у прокуратурі, судові рішення першої та апеляційної інстанцій встановили протиправність згаданого розпорядження.

Як заявив сам Поворозник, правоохоронці не роз'яснили суті підозри, що, на його думку, є порушенням процесуальних прав. Також він вважає, що тут немає жодних кримінальних злочинів, а повідомлення про підозру чиновник вважає політично мотивованим, земельна ділянка як була, так і залишилася у комунальній власності, передає Інтерфакс-Україна.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, підозру Поворознику вручили 26 січня. За словами мера Віталія Кличка, йдеться про земельну ділянку на Сирці, передану апарату РНБО, де мало розпочатися будівництво житлових будинків. Однак цього так і не сталося, і у 2019 році столична влада припинила право постійного користування ділянкою.

Як зазначив мер, на ділянці без належної уваги почало збиратися сміття, у результаті тут з'явилося стихійне звалище. Територію нещодавно розчистили та прибрали комунальні служби, привели її до ладу. За планами у мерії тут облаштувати сквер. Крім того, перед тим, як землю передали РНБО, її призначення було для зелених насаджень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом