Забудовники "вбили" одну з центральних вулиць в Києві. Фото

Вулиця Глибочицька, одна з центральних на столичному Подолі, через масову забудову житловими комплексами, стає все менш придатною для постійного проживання.

Як повідомляють "Тексти", на сьогоднішній день тут вже побудували близько 3 тисяч квартир. Ще стільки ж заплановано побудувати. Вартість квадратного метра варіюється від $1500 до $3000.

Імовірно, що кількість нових жителів зросте до 15 осіб, більше двох тисяч з них - це діти. Але тут будівництво дитячих садків і шкіл не передбачається, як і нових амбулаторій, поліклінік та іншої соціальної інфраструктури. Крім того, старими залишаються енергомережі, тепломережі, водопровід.

Поблизу розташовуються багато офісів і держустанов через що трафік на Глибочицькій постійно перевантажений. Після відкриття Подільського мостового переходу, транзитні навантаження на вулицю ще більше зростуть.

Через вулицю проходить трамвайна лінія. Влада обіцяла реконструювати її до 2021 року, але так цього не зробили. Трамвайні колії нерівні і експлуатуються багато років, через що відбувається вібрація під час руху трамвая. Обладнаних зупинок на всю вулицю – всього лише чотири. Перепад висот між схилами над вулицею досягає висоти понад дев'яти поверхів. Ці місця часто використовують для несанкціонованого скидання сміття.

Вулиця знаходиться в зоні охоронюваного ландшафту Стародавнього Києва, гори Щекавиця, з обмеженням забудови максимум до дев'яти поверхів.

Варто також зазначити, що Глибочицька входить до території охоронюваного ландшафту Стародавнього Києва, гори Щекавиця, з обмеженням по висоті забудови в максимум дев'ять поверхів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, поруч з Глибочицькою знаходиться ЖК Воздвиженка з елітним житлом. Під час будівництва комплексу порушили проєкт, ущільнивши забудову для отримання прибутку за додаткові квадратні метри. Через це піднявся рівень ґрунтових вод. У підсумку багато квартир і комерційних площ залишаються тут вільними.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом