Забудови Мінського масиву поки не буде: Київрада провалила голосування

Київрада не змогла затвердити скандальний детальний план територій забудови Мінського масиву, незважаючи на те, що рішення двічі ставилося на голосування.

Як повідомляють на сторінці руху "Чесно", в перший раз не вистачило всього чотири голоси для затвердження ДПТ.

"Від громадськості виступила Аннабелла Морина, яка розповіла про шахрайську схему забудови земель сільськогосподарського призначення та закликала не голосувати за ДПТ", – повідомили активісти.

Вдруге намагалися проголосувати за повернення до розгляду питання про затвердження проєкту ДПТ. Але цього разу проголосувало ще менше депутатів. У підсумку забудовники так і не змогли протягнути через Київраду свій скандальний проєкт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, документ пройшов схвалення у Комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин 18 березня. Його подали глава Департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов і новопризначений перший заступник міського голови Микола Поворозник.

Згідно з планом забудови, тут планували звести житло для 11 тисяч нових жителів району – близько 19 багатоповерхових житлових будинків (від 16 поверхів і вище). Гектар лісу пропонувалося перетворити на парк. При цьому, незважаючи на такі масштабні плани тут збирались звести всього лише три дитячих садки на 420 місць і одну школи на 1500 учнів. Це далеко не відповідає реальним запитам жителів.

Проти прийняття цього документа не раз проходили протести під стінами столичної мерії, і його не перший рік намагаються проштовхнути забудовники. Так що є вірогідність, що ці спроби ще робитимуться у майбутньому.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом