Забудова Оболоні продовжується: тут хочуть звести ще один ЖК

Комісія Київради ухвалила рішення змінити цільове призначення земельної ділянки на вулиці Північній, 1 в Оболонському районі, що зрештою дозволить будувати житловий комплекс на місці автостоянки.

25 травня постійна комісія Київради з архітектури, містобудування та земельних відносин підтримала проєкт рішення "Про зміну цільового призначення земельної ділянки". Як йдеться у документі, замість цільового призначення під автостоянку, тепер цільове може стати: "Для будівництва, обслуговування та експлуатації житлово-громадського комплексу". Таким чином, столична Оболонь і надалі забудовуватиметься житловими висотками, попри протести місцевих жителів.

Відомо, що ділянку на вулиці Північній орендує компанія "Авва-Сервіс" з 2008 року. За даними порталу YouControl, компанія була заснована понад 26 років тому. Керівником її значиться Наталія Головченко. Бенефіціарами є Алла Бородавка, Людмила Оскрет та Володимир Коломієць.

За повідомленнями ЗМІ, ТОВ "Авва-Сервіс" також є орендарем земельних ділянок в Оболонському районі, де у 2019 році було введено в експлуатацію ЖК ObolonSky. Цей комплекс будувався під прапорами будівельного холдингу МЖК "Оболонь". Активісти неодноразово критикували забудовників, які на їхню думку захопили берег Кирилівського озера та завадили планам щодо благоустрою водойми.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, забудовник позиціонує ЖК ObolonSky як житло бізнес-класу. Він знаходиться на березі озера, неподалік є безліч інфраструктурних об'єктів. Комплекс складається із трьох 26-поверхових будівель.

Oб'єкти:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом