Як має виглядати Гостинний двір на Подолі: для киян запустили опитування

Для киян запустили опитування щодо того, яким вони бачать майбутнє пам'ятки архітектури – Гостинного двору, що розташовується у Подільському районі столиці.

Про це у п'ятницю, 3 грудня, написав заступник голови Департаменту архітектури та містобудування Юрій Тацій у себе у Facebook.

За його словами, проголосувати можуть не тільки кияни, але й українці, які проживають у столиці або часто її відвідують.

"Результати голосування Міністерство культури та інформаційної політики використає для того, щоби розробити деталізовану дорожню карту реставрації Гостинного двору", - розповів чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Гостинний двір було збудовано ще 1809 року. 10 років тому Кабінет міністрів вивів його з Держреєстру пам'яток архітектури, але 24 листопада 2015 року Окружний адмінсуд Києва визнав це рішення незаконним та скасував.

Низка громадських організацій звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням вплинути на ситуацію з Гостиним двором у Києві, який через бездіяльність влади руйнувався.

Зараз його готують до консервації, щоб захистити конструкції від опадів, а підвал – від підтоплення. Протягом року мають відбутися обговорення з представниками громадськості та експертного середовища щодо проведення архітектурного конкурсу для майбутньої реставрації. Гостинний двір є пам'яткою архітектури місцевого та національного значення та головний елемент містобудування на Контрактовій площі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

111

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом