Власникам дач на Русанівських садах у Києві видали нові квартири – Кличко

Власники 222 дачних ділянок на Русанівських садах, де відбувається будівництво частини Подільсько-Воскресенського мостового переходу, вже отримали компенсації: квартири, інші земельні ділянки або грошову компенсацію.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у середу, 15 липня, під час онлайн пресконференції, передає пресслужба КМДА.

"Будівництво мостового переходу не зупиняється ні на день. Зараз йдуть підготовчі роботи з монтажу залізобетонних конструкцій для заїзду на міст з вулиці Верхній Вал. Також облаштовують гідроізоляцію і асфальтобетонне покриття мосту. Монтують шумозахисні бар'єри на ділянці Труханів острів і Русанівські сади. Встановлюють підстави під бар'єрні і перильні огородження і стовпи освітлення мосту", – розповів Кличко.

Як зазначив мер Києва, вирішення конфлікту з жителями Русанівських садів триває. Вилученню підлягає в цілому 251 земельна ділянка. Це ті, що проходять уздовж траси будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

"Місто діє у правовому полі. Нещодавно в судовому порядку було вирішено питання про ще три таких ділянки. Люди отримали за них грошову компенсацію. Загалом вже за 222 ділянки жителі отримали квартири, інші земельні ділянки або грошову компенсацію. Закликаю активістів Русанівських садів, дачі яких підпадають під знесення: припиніть чинити опір будівництву найважливішого об'єкту для транспортної інфраструктури міста. Подільсько-Воскресенський міст потрібен киянам. І ми його добудуємо", – зазначив мер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого місяця неодноразово відбувалися зіткнення правоохоронних органів і жителями Русанівських садів. Дачники неодноразово намагалися перешкодити незаконному, на їхню думку, будівництва. І майже кожен раз все закінчувалося бійкою з поліцейськими.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом