Влада Одеси попередила про небезпечну новобудову

В одеській новобудові на вулиці Посмітного, 27 у Приморському районі, яку звели без будь-яких документів, уже почали продавати квартири.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Як повідомляється, невідомі без проєктної документації, авторського та технічного нагляду, дозвільних документів провели реконструкцію житлового будинку, площею майже 73 "квадрати". У результаті на цьому місці виросла п'ятиповерхова будівля з мансардою на 36 квартир та загальною площею близько 1800 "квадратів".

За оцінками фахівців, будівництво житлового будинку велося з грубими порушеннями технологій та норм, проживання тут може бути небезпечним для життя та здоров'я. Влада заявляє, що будинок не введений в експлуатацію.

Інспектори фіксували факт самовільного будівництва ще 2017 році. Замовнику будівництва надавалися приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів та правил та з вимогою зупинити виконання будівельних робіт.

"Повідомляємо, що багатоквартирний житловий будинок на 36 квартир площею близько 1800 кв.м побудований самовільно, реєстрацію права власності на квартири здійснено без документа, що підтверджує прийняття об'єкта до експлуатації, тобто незаконно", - зазначили у міськраді, додавши, що вже звернулися до Одеської обласної прокуратури та Приморської окружної прокуратури міста Одеси з проханням вжити заходів реагування щодо скасування реєстрації права власності за вказаною адресою.

Ціни на квартири у цьому будинку, за даними місцевих ЗМІ, варіюються від 36 до 80 тисяч доларів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на Молдаванці інспектори Держархбудконтролю зафіксували незаконне будівництво на вул. Картамишівська, 16. Тут у ході реконструкції вирішили прибудувати третій поверх, коли будівля мала бути двоповерховою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

69

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом