Влада Львова розповіла, що буде на місці самобуду на Личаківській

У Львові на вулиці Личаківській на місці скандального самобуду буде облаштовано громадський простір.

Про це у четвер, 11 серпня, написав заступник мера з питань містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Facebook.

Представник міської влади також повідомив, що на цьому місці з'явиться не парк, а площа, але із суттєвим озелененням, освітленням, з елементами води та мистецтва.

"Адже ця локація – фактично на в'їзді до міста, тому має стати своєрідною відомою візитною карткою", - наголосив чиновник.

Він додав, що обов'язковим елементом будуть зони для дітей та підлітків, які бажають займатися активним відпочинком. Озеленення складе щонайменше 50% ділянки.

Семиповерховий самобуд з'явився на вулиці Личаківській, 259 без документів. Він став першим самобудом, демонтованим за часів незалежної України. Саму будівлю знесли приблизно за місяць, а ось процес повернення ділянки у власність міста тривав набагато довше. Тепер вся паперова тяганина завершена. Ділянка належить місту.

У 2014 році у департаменті містобудування Львівської міськради виявили факт підробки дозвільних документів забудовником ТОВ "Лідер Моноліт", на підставі яких компанія отримала можливість розпочати будівництво будівлі на Личаківській. Через рік інспекція держархбудконтролю у Львівській області вручила забудовнику припис про знесення самовільного зведеного будинку.

За висновками експертів, будівля перебувала у надзвичайно незадовільному стані та мала бути знесена, бо не придатна для подальшого використання. У фундаменті були тріщини, один кут будинку нахилився і будь-якої миті могло статися обвалення. За даними Львівської міськради, у цьому будинку ніхто квартири не купив.

Судовий процес тривав з 2016 до кінця 2018 року. Забудовник, ТОВ "Лідер Моноліт", за розпорядженням суду, мав знести будинок, проте нічого не зробив, а тому демонтажем будівлі зайнявся підрядник, на що з міського бюджету виділили 2,8 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада Львова змогла також нещодавно домогтися демонтажу двоповерхового самобуду по вулиці Опришківській, 2. Забудовник зобов'язаний привести будівлю, що знаходиться там, у колишній стан.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

129

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом