Влада Києва клянеться, що висотки замість автостанції "Поділ" не буде

Будівлю автостанції "Поділ", яка знаходиться на Нижньому Валу, 15а у Києві ніхто руйнувати не буде, про будівництво житлових висоток тут не йдеться.

Про це у понеділок, 13 вересня, написав заступник голови Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій у себе в Facebook.

"Департамент не видавав містобудівні умови і обмеження на ділянку за адресою автостанції Нижній Вал, 15а. А значить роботи з реконструкції чи будівництва там не заплановані", – зауважив столичний чиновник.

Також Тацій повідомив, що за словами керівництва "Київпассервісу" тут запланували ремонт даху, в цілому ж будівлі поки нічого не загрожує. Торік у рамках малої приватизації мережу столичних автостанцій продали з аукціону за 230 млн доларів. За умовами приватизації, новий власник має протягом 5 років зберігати за автостанціями їх основну функцію. Тому "Поділ" залишиться автостанцією ще як мінімум 4 роки.

Як відомо, минулого тижня під час ремонтних робіт з вивіски автостанції зникла одна літера, кияни забили на сполох, вважаючи, що готується знесення будівлі, щоб звести ще одну житлову висотку на Подолі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адмінсуд Києва 6 липня скасував низку вимог містобудів для забудови ділянки площею 0,52 га на перетині вулиць Верхній Вал, Кожум'яцької і Вознесенського узвозу. Таким чином забудовник отримав можливість будувати висотку в історичній частині столиці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

105

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом