Влада Києва хоче дозволити будувати ЖК литовцю, який веде бізнес у Росії

На засіданні земельної комісії Київради у середу, 22 грудня, підтримали передачу ділянки на вулиці Пріорській, 18 (колишня Полупанова) під будівництво нового житлового комплексу.

Про це повідомили у групі "Життя Оболонського району".

Як зазначається, на цьому місці знаходиться нежитлова занедбана двоповерхова будівля. Компанія "П-18" збирається на ділянці, площею 0,1 гектара шляхом реконструкції побудувати тут житловий будинок. Проти цього будівництва виступають мешканці сусіднього ЖК Вишиванка. Кияни вже готові виходити на мітинги, щоб за метр від них не виросла висотка.

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "П-18" була створена менш ніж рік тому, її бенефіціаром є литовець Трофімовас Андреюс. Він також є власником компанії "Авентус Україна". Бізнесмен є одним із ключових гравців на ринку мікрокредитів в Україні. Його компанія входить до литовської Aventus Group. За даними ЗМІ, у 2014 році Трофімовас зареєстрував у Російській Федерації мікрокредитну організацію "Копитал-НТ", яка з 2016 року видає кредити під брендом BelkaCredit, а з 2019 року – під брендом "НадоДенег".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Києва також збирається дозволити будівництво греко-католицького храму посеред одного з дворів в Оболонському районі впритул до дитячого садка.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

307

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом