Відомий британський архітектор допоможе відновити Харків

Відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який постраждав від рук російських окупантів.

Про це написала заступниця міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська у Facebook.

"Норман Фостер, британський архітектор та дизайнер, погодився долучитися до розробки Плану та відновлення Харкова", – написала вона.

Чиновниця повідомила, що додаткові деталі будуть відомі трохи згодом на сторінці сайту Мінрегіону.

Як відомо, Норман Роберт Фостер, барон Фостер Темз-Банкський, це британський архітектор і дизайнер. Він є лауреатом Імператорської та Прітцкерівської премій, член Ордену Заслуг.

Фостера вважають основоположником стилю "хай-тек". Він одним із перших почав впроваджувати у будівництві енергоефективні технології. За свої ідеї визнано ключовою фігурою британської сучасної архітектури. Його архітектурне бюро Foster + Partners було засноване у 1967 році і є найбільшим у Великій Британії та має філії по всьому світу.

Роботи архітектора можна побачити у Сінгапурі, Німеччині, США, Китаї, Франції, Канаді. Вони відрізняються масштабом та складністю виконання — чи то хмарочос, оранжерея, станція метро, спортивний стадіон, музей, штаб-квартира великої корпорації чи космопорт.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Харкова разом з архітекторами напрацьовує план відновлення міста, який був частково зруйнований внаслідок варварських бомбардувань з боку російських окупантів. Мер Ігор Терехов розповів, що до роботи приєдналися архітектори з Америки та інших країн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

166

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом