Вибух у житловому будинку на Позняках: пред'явлені перші підозри

Вибух у житловому будинку на Позняках на вулиці Соломії Крушильницької, 1/5 в Києві стався через припущення помилок при виконанні процедури повірки лічильників, вже пред'явлені перші підозри.

Про це повідомили в пресслужбі столичної прокуратури.

У висновку комплексної судової експертизи йдеться, що чиновники Київгазу порушили правила безпеки систем газопостачання і норми "Кодексу газорозподільних систем" в частині встановлення технологічної перемички (байпаса) замість знятого лічильника газу.

В результаті стався потужний вибух, загинули п'ятеро людей, а житловий будинок став непридатним для проживання. За попередніми підрахунками, матеріальні збитки склали приблизно 53 млн гривень.

"За результатами розслідування першому заступнику голови правління АТ "Київгаз", трьом головним інженерам управлінь експлуатації газового господарства та начальнику служби охорони праці АТ "Київгаз" повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки", - повідомили в прокуратурі.

Цим особам також вручили клопотання з обранням запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Слідство по цій справі триває.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вибух у десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався вранці 21 червня. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що постраждалі мешканці зможуть отримати допомогу від столичної влади, після того, як оформлять право власності на нове житло. Всього в результаті інциденту постраждали 40 сімей. На кінець минулого року лише трьом сім'ям вдалося оформити документи і отримати допомогу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом