В Одесі заборонили будувати висотку в Аркадії

В Одесі заборонили будувати хмарочос на місці готелю "Вікторія", розташованого на Генуезькій в Аркадії.

Про це написав голова Одеського ДАБК Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, новий власник будівлі планував збудувати на цьому місці 24-поверхову висотку, проте міський Держархбудконтроль видав замовнику нові містобуди на реконструкцію будівлі. Таким чином, побудувати хмарочос тут уже не вийде, зазначив Авдєєв.

Так реконструкція "Вікторії" пройде без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаменту, висотних параметрів та цільового призначення будівлі.

"Наше управління ДАБК разом з департаментом архітектури та містобудування, попри всі обмеження воєнного часу, приділяло чимало зусиль, щоб було проведено реконструкцію та унеможливити нове будівництво", - сказав глава ДАБКу.

Готель "Вікторія" придбала фірма "Макао" 27 травня 2021 року під час аукціону. Розпродаж колишнього майна проблемного Містобанку влаштував Державний фонд гарантування вкладів. Згідно з даними порталу YouControl, ТОВ "Макао" було створено лише за півроку до проведення аукціону. Його керівник – Микола Чаплигін, засновником та бенефіціаром є громадянин Казахстану Ібрагім Сулейманов. Готель "Вікторія" не вдалося продати з першого разу, тому ФГВФО вирішив знизити його вартість.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, готель збудували у 1990 році. Номерний фонд її DASH – 229 номерів. Його інфраструктура включає чотири конференц-зали від 50 до 100 квадратних метрів, ресторан з бенкетним залом, кафе та складські приміщення площею 515 кв. м. На території також розміщено паркінг на 40 машиномісць.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом