В Одесі суд заарештував нерухомість Тарпана

В Одесі госпсуд заарештував напівциркульну будівлю на Приморському бульварі, 7, задовольнивши таким чином позов прокуратури.

Як повідомляє Думська, власник будівлі – компанія "Гранд Готель" під час проведення будівельних робіт змінила конфігурацію та геометрію фундаменту будівлі, яка є пам'яткою архітектури. Крім того, повідомляється, що будівництво велося на ділянці міста. Таким чином, йдеться ще й про самозахоплення.

Також, як з'ясували правозахисники, ще у 2019 році до будівлі прибудували мансарду без будь-яких дозвільних документів.

У суді прокуратура вимагала визнати незаконними рішення двох держреєстраторів: співробітниці КП "Юридичний департамент реєстрації" Світлани Кротової, яка підтвердила право власності на об'єкт площею 3,35 тис. кв. м та держреєстратора Фонтанської сільської ради Ігоря Іванова, який узаконив збільшені приміщення площею 3,47 тис. кв. м.

У результаті суд ухвалив рішення заарештувати нерухомість, а власнику будівлі заборонив проводити тут будівельні роботи.

За даними видання, раніше будинок орендувала компанія "Інкор-Груп", що належить одеському девелоперу Руслану Тарпану. У 2017 році його оголосило в розшук Портофранківське відділення поліції й будівлю було переоформлено на ТОВ "Гранд Готель", де засновниками вважалися довірені особи бізнесмена – Любов Тарпан та Раміль Шайдуллін.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше Тарпана оштрафували за проведення реконструкції будівлі на Приморському бульварі. Девелопер мав заплатити 360 тисяч гривень штрафу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом