В Одесі пропонують старовинний маєток реконструювати в п'ятиповерховий будинок. Фото

В Одесі замість пам'ятки архітектури на вулиці Затишній, 7 можуть побудувати черговий п'ятиповерховий будинок.

Як повідомляє "Думська", в мережі інтернет з'явилося оголошення про продаж зазначеної нерухомості разом із земельною ділянкою. Згідно з наданою інформацією, ділянку та будинок оцінили в $1 млн. У агентстві, яке розмістило оголошення, розповіли, що вказаний маєток можна реконструювати у п'ятиповерховий будинок з мансардою. Зараз нерухомість належить голові фармацевтичної компанії "Ітерхім" Анатолію Редеру.

Маєток на Затишній був побудований у 1909 році. Спроєктував його архітектор Юрій Дмитренко на замовлення Єрмила Запорожченка, про нього свого часу писав Валентин Катаєв у своїх творах. У 1991 році будинку надали статус пам'ятки архітектури.

В Одесі нерідко прикриваючись реконструкцією забудовники ведуть незаконні по факту будівельні роботи. Як повідомляли НЕРУХОМІ, через таке будівництво під час реконструкції одеської пам'ятки архітектури, розташованої на Приморському бульварі, 7 (один з "напівциркульних" будинків) був оштрафований Міністерством культури власник будівлі Руслан Терпал. Однак суд скасував штрафні санкції проти бізнесмена.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

113

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом