В Одесі обвалився житловий будинок, під уламками загинула жінка. Фото

В Одесі у вівторок, 6 липня, в районі Молдаванки на вулиці Степовій, 34 сталася надзвичайна подія, обвалився старовинний будинок, в результаті чого загинула 83-річна жінка.

Про це повідомили в прес-лужбі ДСНС.

У рятівну службу виклик надійшов о 13:52. Як уточнюється, обвалилося міжповерхове перекриття у квартирі, що знаходиться на другому поверсі. Будинок був старим, двоповерховим, побудований у 1881 році.

Під час розбору завалів знайшли труп господарки квартири.

Також в цей день обвалився ще однин старовинний будинок на Старопортофранківській, 10. Тут обійшлося без людських жертв, проте в результаті інциденту постраждали авто, оскільки поруч з будівлею знаходиться парковка. Сама будівля була побудована у 1894 році.

Варто зазначити, що будинки в Одесі руйнуються досить часто. При цьому в мерії скаржаться, що місцевого бюджету не вистачає, щоб зупинити цей процес. Мешканці капремонт і реставрацію старих будинків явно не потягнуть, на інвесторів розраховувати теж особливо не доводиться.

Тим часом одесити кажуть, що однією з причин руйнування їх житла можуть бути численні новобудови, що з'являються на дорогих ділянках в центральних районах міста. При цьому місцева влада, за словами потерпілих, не поспішає вирішувати їх питання з житлом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, рівно рік тому в Одесі обвалився чотириповерховий житловий будинок на вулиці Ясній. В результаті були пошкоджені чотири квартири, в яких проживали 24 людини.

Спочатку влада збиралася вирішити питання з цим будинком за рахунок бюджету, але в підсумку вирішили шукати приватного інвестора, який би відновив будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

60

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом