В Одесі чергову пам'ятку архітектури вирішили спотворити мансардою

В Одесі без будь-яких дозвільних документів ведеться надбудова до пам'ятки архітектури на вулиці Пушкінській, 34.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, величезна мансарда виросла всього за кілька місяців. А недавно будівельники приступили до монтажу металевих балок. Місцеві жителі стверджують, що будівництво ведеться без дозвільних документів. У зв'язку з цим вони готуються подати груповий позов до суду.

На звернення одеситів відреагувала міська влада і на місце виїхала інспекція, яка зафіксувала факт незаконного будівництва. Також інспектор встановив, що майже всі верхні квартири і горище нібито належать іноземцям. Будівельні роботи вони прикривають декларацією ДАБК, отриманої колишнім власником горища у 2014 році. Проте у мерії виникли питання щодо законності його приватизації.

У підсумку інспектор виніс припис зупинити будівництво, однак незважаючи на це робітники продовжують вести роботи. За наявними даними тут хочуть зробити готель.

Як відомо, будинок на Пушкінській, 34 є пам'яткою архітектури, його побудували в кінці XIX століття за проєктом архітектора Бернардацці. У 2014 році тут сталася пожежа, а будівлю так згодом нормально і не відремонтували. Тому багато хто змушений був з'їхати звідти.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за минулий рік співробітники Одеського Держархбудконтролю виявили понад 700 об'єктів незаконного будівництва, при цьому тільки 6 з них вдалося демонтувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом