В Одесі через скандальне будівництво ЖК може обвалитись ще один будинок

В Одесі розгорівся скандал з будівництвом житлового комплексу на вулиці Успенській, 22 через який може впасти житловий будинок, що стоїть поруч.

Як повідомляє "Монітор", одесити скаржаться, що будівництво ЖК призвело до погіршення стану їхнього будинку. Через те, що поруч риють котлован, 24-й будинок на вулиці Успенської покрився тріщинами.

Крім того, забудовник, який мав провести експертизу сусідніх будинків, встановити маячки на тріщини, обмежився лише візуальним оглядом. У підсумку житловий будинок, якому вже понад сто років, може в кінцевому підсумку обвалитися, а люди, що там живуть, залишаться без даху над головою.

Тут зводиться ЖК з бізнес-центром та паркінгом. За документами 2019 року, проводилась реконструкція взуттєвої фабрики. Зараз - це багатофункціональний комплекс з житловими та торгово-офісними приміщеннями. Будівництво передбачено у 4 черги, при цьому кількість квартир, згідно з Реєстром будівельної діяльності, становить 303.

Також варто відзначити, що будівництво ЖК проходить в історичному ареалі, де гранична висота не може перевищувати 18,6 метрів (близько 6 поверхів). На візуалізації ж представлений семиповерховий комплекс.

Підрядником будівництва виступає ТОВ "Будівельні індустрії плюс", а замовником – ТОВ "Альбатрос-Інвест".

Перевіряючи документи у відкритих джерелах, НЕРУХОМІ помітили, що засновниками компанії "Альбатрос-Інвест" є Арбі Кацман і компанія "Базис строй плюс", з якою через закритий венчурний фонд "Красс Капітал" пов'язаний відомий Сергій Красноруцький – в Одесі його називають "будівельним рішалою".

Як зазначають місцеві ЗМІ, Красноруцький в свою чергу входить до орбіти колишнього віце-мера Одеси Петра Рябоконя, причетного до низки скандальних забудов, характерна риса яких – будівництво без дозвільних документів.

Яскравим прикладом цього є історія з ЖК Pierre у провулку Успенському, 11. Його будує компанія Красноруцького "АПК Менеджмент". Як вже зазначали, висота будівлі в історичній частині міста не може бути вище 6 поверхів, однак тут зводять десятиповерховий будинок. Скарги одеситів потрапляли в мерію на розгляд Рябоконя, тоді ще заступника мера. Зрозуміло, що чиновник намагався всіма силами зам'яти скандал. Таким чином і працювало більшість схем із забудовою міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

197

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом