У центрі Києва заради реконструкції будівлі знищать 35-річний виноград

У Києві зрізали 35-річний виноград, який обвивав фасад будівлі "Квітів України", розташованої на вулиці Січових Стрільців, 49. Саму будівлю збираються реконструювати – тут згодом з'являться надбудова та паркінг.

Як повідомляє Depo.Кіев, про те, що зрізали виноград в саму спеку (що є згубним для рослини) помітили активісти. Вони пропонували залучити фахівців, щоб зберегти виноград. Але, за словами активістів, забудовник вирішив не морочитися, і фактично знищив багаторічну рослину.

Будівля знаходиться в історичному ареалі, але представник забудовника стверджує, що консультативна рада Департаменту охорони культурної спадщини підтримала проєкт і компанія отримала всі необхідні дозволи. У свою чергу в Департаменті міського благоустрою повідомили, що виконавцю робіт не видавали картку порушення благоустрою.

Забудовник також пообіцяв на час проведення робіт з реконструкції пересадити виноград. Також він повідомив, що варіант з фасадом ще остаточно не вибрали, щодо нього буде проведений відкритий конкурс. І є ймовірність, що доведеться знову реалізовувати фасад з рослинністю.

Проте громадські організації вимагають розслідувати законність дій забудовника. У зв'язку з цим було складено звернення до "Київзеленбуд", Департаменту міського благоустрою КМДА. Мера Віталія Кличка теж попросили втрутитися в ситуацію.

Замовником будівництва виступає ПрАТ "Квіти України". Головний підрядник - ТОВ "Амбаса". Згідно з даними YouControl, бенефіціарами "Квітів України" є Олексій Пишний та Андрій Скалозуб. Статутний капітал компанії - понад 236 тисяч гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві знівечили фасад пам'ятки архітектури, намагаючись утеплити будинок. Так, власники квартир в історичній будівлі на вулиці Пушкінській, 23А проводили утеплення фасаду без необхідних дозволів. Проти цього одразу виступили як столична влада, так і небайдужі кияни.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом