У центрі Києва з молотка збираються продати пам'ятку архітектури

Пам'ятку архітектури, розташовану в центрі Києва на вулиці Мала Житомирська, 3 виставили на продаж. Зараз будівля знаходиться на балансі державного Укрексімбанку.

Про продаж повідомили в пресслужбі Мін'юсту.

Оголошення про продаж нерухомості розміщено на порталі OpenMarket. Аукціон має відбутися 29 червня. Заявки від учасників приймаються до 28 червня. Стартова ціна лота від 282,3 млн гривень. Площа будинку, що продається, – 3,4 тисячі "квадратів". Будівля є пам'яткою архітектури, вона охороняється державою.

Її побудували у 1895 році за проєктом архітектора Гавриїла Познякова. Спочатку будівля носила назву "Купецькі лазні" або "Лазні Познякова". Тут розташовувалися центральні торгові бані, в яких купці відзначали укладення угод. Лазні були спроєктовані на кшталт давньоримських терм, з мармуровими ваннами, лавками, фонтанами і мозаїчною підлогою. Пізніше поруч з лазнями побудували чотириповерховий прибутковий будинок, в якому відкрили кілька магазинів, ресторан і перукарню.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, продати на аукціоні раніше не вийшло головний офіс банку Аркада. Торги мали відбутися 4 березня. Сам офіс (площею близько 14 тисяч "квадратів") і ділянку (близько 0,5 га) оцінили в 971 млн гривень.

Тим часом, варто зазначити, що Мін'юст благополучно продав з молотка 3 червня приміщення Львівської виправної колонії. Переможець запропонував суму, що у три рази перевищує стартову вартість – 377,5 млн гривень. Ним стала компанія Девелопмент Інжиніринг Сервіс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом