У центрі Києва створять "Парк мрії" на 5 гектарах землі

У Київраді підтримали петицію про створення "Парку мрії" на ділянці, розміром 5 гектарів, на вулиці Антоновича, 52-54 (Печерський район столиці).

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

Жителі Києва зібрали більше 10 000 підписів під відповідним електронним зверненням. Петицією пропонується створити парк на ділянці близько 5 гектарів на Антоновича 52-54.

"На цій території планувалася забудова. Однак наміри не вдалися, тому що на ділянці протікає річка Либідь, яка унеможливлює будівництво. Зараз територія обнесена парканом, приховуючи від киян розкішне озеро і велика кількість зелені", – зазначив Яловий.

Екологічна комісія підтримала створення парку, хоча це може бути складним завданням, адже ділянка знаходиться у приватній власності.

"Постійна комісія з питань екологічної політики вислухала ідею і підтримала! Адже ця частина Києва, забудована офісними і житловими будівлями і перевантажена транспортом, дуже потребує озеленення. Реалізувати цю ідею складно. Участок в даний час знаходиться у приватній власності, а на його покупку власник оформляв іпотеку. Щоб територія стала парком, місто має її викупити", – підкреслив Яловий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, столична влада зроблять в Протасовому Яру великий парк, замість його забудови, як передбачалося раніше.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук