У центрі Києва на пам'ятці архітектури виросла надбудова. Фото

Власник будинку на вулиці Володимирській, 4 у Шевченківському районі Києва, який є пам'яткою архітектури, почав зводити на даху незаконну надбудову.

Про це написав голова Шевченківської райадміністрації Олег Гаряга у себе у Facebook.

За його словами, власнику будинку довелося самотужки прибрати металеві конструкції на даху будинку.

"Минулої п'ятниці ми провели робочу розмову з власником будівлі, він зрозумів, що був неправий, вибачився і пообіцяв, що протягом трьох-п'яти днів демонтує всі елементи добудованих конструкцій, а надалі діятиме лише в законних рамках", – наголосив чиновник, додавши, що станом сьогодні всі конструкції вже демонтовано.

Власник пам'ятки архітектури поскаржився, що внаслідок дощів та снігопадів підтоплювало нижні поверхи. За допомогою надбудови він мав намір розв'язувати цю проблему. Також відомо, що будівництво чоловік затіяв, не отримавши при цьому необхідних дозвільних документів. На даху можна проводити тільки ремонтні роботи з гідроізоляції та відновлення покрівлі, без будь-яких надбудов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київська міськрада звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів із проханням вирішити питання щодо занесення об'єктів культурної спадщини у столиці до Державного реєстру нерухомих пам'яток.

За останні три роки та перший квартал 2021 року направлено 32 подання про занесення 1509 пам'яток та нововиявлених об'єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Однак із представлених об'єктів культурної спадщини Мінкульт видав накази лише щодо 23 об'єктів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом