Приватна компанія вирішила спотворити прибудовою пам'ятник архітектури на Печерську

Київська прокуратура судитиметься з приватною компанією, яка вирішила прилаштувати офісну будівлю до пам'ятника архітектури на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка, 14/12 у Печерському районі столиці.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Будівництво має розпочатися на ділянці 0,2 га в Хрестовому провулку, який включає в себе прибудинкову територію будинку на вул. Михайла Омеляновича-Павленка (колишня Суворова). Підкреслюється, що ця ділянка знаходиться в центральній планувальній зоні, історичному ареалі міста. Будівництво тут регулюється особливими правилами.

Як повідомили в прокуратурі, власник вирішив прилаштувати офісну будівлю, але місцеві жителі почали протестувати, оскільки цей будинок є пам'яткою архітектури. У зв'язку з цим прокуратура звернулася в Господарський суд Києва, щоб повернути історичну будівлю у власність міста і захистити її від забудови.

Як з'ясували НЕРУХОМІ, власником будівлі на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка значиться ТОВ "Проперті РЕНТ". Компанію зобов'язали укласти охоронний договір. Бенефіціаркою "Проперті РЕНТ", згідно з відкритими даними, є Наталя Лозинська.

Як відомо, чотириповерховий рожевий особняк на Омеляновича-Павленка, 14/12 вважається одним їх кращих зразків часів модерну Києва, побудований на початку минулого століття. Фасад будівлі прикрашає ліпнина. Вона була зведена за проєктом архітектора Євгена Єрмакова – автора численних сакральних споруд. Сьогодні в цій будівлі розташовується Міграційна служба Печерського району.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в кінці минулого року в Києві комунальники демонтували веранду грузинського ресторану "Хурма". Прибудова була незаконною, розташовувалася майже впритул до станції метро "Золоті ворота" та закривала фасад пам'ятки архітектури.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом