У центрі Києва без дозволів зрубали 8 дерев, облаштовуючи паркування

У центрі Києва на бульварі Тараса Шевченка, 4 перед фасадом колишнього готелю Санкт-Петербург під час облаштування паркувальних кишень на 6 автомобілів спилили кілька дерев.

Про це у п'ятницю, 29 жовтня, написав глава "Ради з урбаністики Києва" Віталій Селик.

За його словами, компанія ТОВ "СПБ-Інвест", яка займається реставраційними роботами готелю без повідомлення мерії, погодила організацію дорожнього руху лише з поліцією.

"Однак ні проєктувальники, ні співробітники поліції не врахували, що на місці кишень на парковці росли 8 дерев. Вони своїм ритмом створювали ансамбль вулиці і затіняли тротуар, що виходить на південь", - написав Селик.

Він також повідомив, що Бессарабська площа – одне з найбільш загазованих місць у Києві та знищені дерева були особливо цінні тут. При цьому нові паркомісця чітко виходять на загальну смугу для автобусів і велосипедів, що заборонено державними будівельними нормами. Також за проєктом авто стоятимуть так, що створюватимуть аварійну ситуацію на даній ділянці.

"Тому однозначно у цій ситуації має бути лише один компроміс – забудовник має відновити геометричні параметри тротуару з облаштуванням 8 лунок для дерев. А місто КО "Київзеленбуд" вже висадить хороші дорослі рослини. Можливо за рахунок інвестора – який їх надасть на знак вибачення перед киянами", – висловив думку Селик.

За даними порталу YouControl, ТОВ "СПБ-Інвест" було засноване майже 18 років тому. Керівником компанії є Наталія Кара. Бенефіціар – британець Райнер Марк Рональд. У співзасновниках записано пайовий венчурний інвестфонд "Інтергалбудінвест".

Раніше повідомлялося, що девелоперська компанія "Інтергал-Буд" купила готель "Санкт-Петербург" у компанії Дмитра Фірташа Group DF у 2019 році. Також ЗМІ повідомляли, що Райнер та "Інтергал-Буд" причетні до масової вирубки дерев в Одесі у 2017 році на схилі 14-ї станції Великого Фонтану. Тоді, на ділянці 1 гектар зрубали близько 200 дерев.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, компанія "Інтергал-Буд" отримала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Генерала Жмаченка, 20 у Дніпровському районі Києва. Будівництво відбуватиметься на ділянці, яку столична влада визнала парком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

54

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом