У столичній Оболоні готуються до масштабного будівництва велодоріжок

В Оболонському районі Києва в наступному році почнуть масштабне будівництво велосипедних доріжок в рамках капітального ремонту проспекту Героїв Сталінграда.

Про це повідомили в пабліку "Київ – Велосипедне Місто".

Як зазначається, з обох боків вулиці зроблять двосторонні смуги довжиною 4,7 кілометра. Вони будуть близько двох метрів завширшки, що дозволить велосипедистам розминутися один з одним без зайвих незручностей. Поруч також облаштують пішохідні тротуари з декоративної бруківки. Покриття на пішохідній та велосипедній зонах спеціально зроблять різними, щоб людям було простіше їх розрізняти. До того ж на доріжках будуть стояти спеціальні знаки, а також нанесена пластикова розмітка.

Проспект Героїв Сталінграда є частиною магістрального веломаршруту "Оболонь-Поділ-Центр". Нові доріжки там з'єднають з інфраструктурою на проспекті Бандери, Північному мосту, а далі – з веломаршрутом "Троєщина-Центр". Таким чином, вийде одна велика система.

Будівництво велосипедних доріжок – позитивно позначиться на благоустрої доволі густонаселеного району столиці. Наголосимо також, що на Героїв Сталінграда будується ЖК ПАРК СТОУН.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом