У Швеції вирішили перенести ціле місто разом з будинками через небезпеку обвалів. Фото

У Швеції перенесуть місто Кіруна в інше місце разом з будинками. "Транспортування" має пройти протягом 20 років.

Як повідомляє Designboom, влада пішла на це через питання безпеки місцевих жителя – Кіруна знаходиться біля шахти з видобутку залізної руди. Перенесенням займеться архітектурне бюро ghilardi + hellsten – вони створили проєкт майбутнього міста. Перед розробкою архітектори провели опитування серед 20 тисяч жителів містечка, щоб врахувати всі їх побажання.

Проєкт нового міста
designboom.com

Першим будівлею нового міста стане ратуша. Конструкція черпає натхнення з кутовий геометрії мінералів заліза. Дизайн також включає перенесеної дзвіницю старого міста, яка є одночасно символом минулого і маяком майбутнього.

Після ратуші будуватимуть інші будівлі – готелі, об'єкти культури. Потім навколо розмістять близько 3 тисяч будинків і церква.

Проєкт нового міста
designboom.com

Частину будинків піднімуть на кузов вантажівок і таким чином перевезуть на нове місце. Якщо стан будівлі не буде дозволяти транспортування, їх демонтують і реконструюють в новому місці.

Проєкт нового міста
designboom.com

Всього в місті проживають 25 тисяч жителів. Місцева шахта настільки "розрослася", що загрожує для багатьох будинків обвалом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, італієць Еннунціо Лагомарсино спроєктував і побудував для себе будинок, який може "літати" у повітрі і ковзати на відстань 12 метрів. Літаючий будинок знаходиться в Кастельнуово-Магра, провінції Ла Спеція (Італія).

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук