У Маріуполі протестували проти забудови "Метінвестом" старовинного саду

У Маріуполі у неділю, 28 березня, місцеві жителі протестували проти будівництва корпусу недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест Політехніка" на місці міського саду в рекреаційній зоні.

Як повідомляє LB, до розробки проєкту залучили відоме архітектурне бюро з Нідерландів MASA Architects. Для будівництва 12-поверхової будівлі доведеться зруйнувати літній кінотеатр і зрізати столітні дерева. Сад був заснований у 1863 році. Поруч розташований стадіон хочуть перетворити у гуртожиток зі спортмайданчиками.

Жителі Маріуполя, дізнавшись про це вийшли на мітинг, створивши на сайті платформи демократичних ініціатив петицію.

У свою чергу, депутат міської ради Олег Харченко вказує, що територія, яку вибрали для університету, відноситься до охоронної зони і має обмеження на висоту забудови – не вище дев'яти метрів.

Засновник MASA Architects Хірокі Мацуура, який брав участь в розробці проєкту, повідомив депутату, що не знав про обмеження. Як варіант вирішення питання, йому запропонували просто поміняти ділянку для будівництва.

Тим часом наголошується, що 31 березня має відбутися сесія міськради, на якій мають змінити цільове призначення ділянки під літнім кінотеатром. Однак маріупольці стверджують, що будівельні роботи в міському саду вже почалися.

Як відомо, компанія "Метінвест" належить найбагатшому українцю Рінату Ахметову.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що в одному з інтерв'ю Хірокі Мацуура розкритикував владу Києва за хаотичну забудову, яка шкодить місту.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

106

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом