Архітектор з Нідерландів напророкував Києву будівельний хаос

Київ буде спотворений, якщо чиновники терміново не приймуть план розвитку міста.

Про це заявив засновник архітектурного бюро MASA architects і колишній партнер MAXWAN Architects + Urbanists Хірокі Мацуура в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, існують побоювання, що через відсутність плану розвитку столиці і розуміння у чиновників, яким він має бути сьогодні, існує небезпечна тенденція, що місто в кінцевому підсумку буде остаточно спотворене.

Мацуура підкреслив, що така ситуація спостерігається вже останні двадцять років.

"Тому я б не звинувачував девелоперів – вони просто роблять свою роботу. Проблема полягає у відсутності плану, а це відповідальність місцевих органів влади", – заявив експерт.

При цьому він наголосив на тому, як швидко розвиваються київські архітектори, оскільки для цього є всі передумови: горбистий рельєф, багато зелені і монументальні будівлі. Але міська влада має проявляти більше ініціативи.

Як приклад Мацуура навів Європу, де вважається нормою для кожного міста мати чіткий план розвитку. І якщо його не дотримуватися, в результаті можна отримати архітектурний хаос, додав урбаніст.

Бюро MAXWAN Architects + Urbanists було засновано у 1994 році. Його штаб-квартира знаходиться в Роттердамі, спеціалізація – великомасштабні проєкти. Найбільша робота компанії – генплан Лейдше-Рейн, колосального нового району Утрехта, який включає 30 000 будинків для 80 000 жителів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Києві збираються найближчим часом затвердити Генплан. Він передбачає розміщення ділових центрів переважно на лівому березі столиці і у віддалених районах правого. Через 20 років, за розрахунками розробників документа, на новостворених підприємствах вдасться працевлаштувати до 45% населення Києва, збільшити кількість малих підприємств у 1,8 рази. А в різних районах столиці планують облаштувати ще більше зон відпочинку біля води.

Генплан передбачає будівництво 11 багаторівневих транспортних розв'язок. Це, на думку міських чиновників, дозволить проїхати з одного кінця Києва до іншого мало не за одну годину.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

169

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом