У Львові збираються заборонити житлову забудову промзон

У Львові влада міста збирається заборонити забудову промислових зон, що залишилися, оскільки більшість територій колишніх підприємств за останні 5 років вже були освоєні будівельними компаніями.

Про це розповіла депутатка Львівської міськради Вікторія Довжик, передають місцеві ЗМІ.

За її словами, продати, купити територію у промзоні можна буде, але не можна буде протягом 10-15 років змінювати її цільове призначення. Власники невеликих територій у промзонах здебільшого ініціюють розробку детального плану, який передбачає зміну цільового призначення території. Згодом детальний план розглядають депутати міської ради, тож зона промислової забудови стає житловою зоною і незабаром там зростає житловий квартал.

Наразі у Львові планують запровадити мораторій на зміну цільового призначення на земельні ділянки у промзонах у районі вулиць Пасічної, Богдана Хмельницького-Промислової, зоні Мотозаводу та вулиці Зеленої, а також між вулицями Земельно-Ковальською та Бескидська-Гайдучка.

Постанову планується винести на голосування на одне із найближчих засідань сесії Львівської міської ради. Втім, не відомо, чи проголосують за неї депутати, адже у міськраді присутні кілька представників забудовників та власників будівельних компаній.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше для львівських забудовників головний архітектор міста Антон Коломійцев розробив нові стандарти, які мають підвищити якість будівництва житлових будинків.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом