У Луцьку хочуть знизити ставку податку на нерухомість до 0,5%

У Луцьку хочуть знизити ставку податку на нежитлову нерухомість на 2021 рік з 0,75% до 0,5% щоб допомогти підприємцям і підприємствам пережити наслідки карантину і зберегти максимум робочих місць (ставка такого податку встановлюється до 15 липня поточного року на наступний рік). Рішення щодо зниження податку будуть приймати на позачерговій сесії депутати міської ради 14 липня.

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук.

"Внаслідок значного зниження економічної активності, зниження купівельної спроможності та карантину підприємства і підприємці в світі і Україні зазнали і продовжують зазнавати значних втрат. Не є винятком і бізнес нашого міста. На жаль, частина підприємств і підприємців внаслідок вищевказаних чинників будуть змушені все більше знижувати активність і скорочувати працівників, хтось не витримає карантину і закриється", – підкреслив радник.

Він нагадав, що влада міста для того, щоб зменшити навантаження по податках і зборах вже приймала раніше рішення про звільнення від окремих платежів та зборів.

Також,зважаючи на численні звернення підприємців і підприємств міста, представників бізнесу в Луцьку вирішили також знизити ставку податку на нежитлову нерухомість на 2021 рік.

"Внаслідок поступового розширення бази платників такого податку і запланованого підвищення мінімальної заробітної плати, з розміром якої прив'язаний розмір такого податку, бюджет міста не понесе значних втрат. Разом з тим така знижка допоможе підприємцям та підприємствам нашого міста", - зазначив Поліщук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, українцям, які проживають в квартирах від 60 кв. м або будинках від 120 кв. м, доведеться до кінця літа заплатити податки за свою житлоплощу.

Крім того, фізична особа-власник об'єкта нерухомості загальна площа якого перевищує 300 кв (для квартири) і/або 500 кв.м. (для будинку), додатково сплачує 25000 гривень в рік за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частина).

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом