У Київраді згадали про реконструкцію застарілого житлофонду

Комісія Київради з архітектури, містобудування та земельних відносин у середу, 6 липня, підтримала проєкт рішення про реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду для створення більш комфортних умов проживання.

Про це повідомили на сайті столичної міської ради.

"Об'єкти застарілого житлового фонду фактично вичерпали свій експлуатаційний ресурс. Вони потребують реконструкції у зв'язку зі зносом інженерних мереж, непристосованістю для маломобільних груп населення, низькою енергоефективністю, невідповідністю нормам ізоляції та неефективним використанням територій", - розповіла одна з ініціаторів цього проєкта Юлія Ярмоленко.

За її словами, набагато економніше та ефективніше провести комплексну реконструкцію об'єктів, ніж систематично виконувати точковий ремонт.

Як наголошують депутати, приватна компанія "Інститут Урбаністики" вже розробила Програму комплексної реконструкції кварталів. Вони запевняють, що реалізація програми допоможе залучити додаткові інвестиції та збільшити розмір податкових надходжень до місцевого бюджету.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, перед війною влада активно взялася за розв'язання питання комплексної реконструкції кварталів застарілого житлофонду. Зокрема, у комітеті з питань екологічної політики природокористування Верховної Ради розглянули та підтримали відповідний проєкт закону.

Документ передбачає запровадження алгоритму прийняття рішення щодо реконструкції застарілого житла, об'єктів соціально-транспортної інфраструктури, удосконалення процедур компенсацій власникам старого житла, різні варіанти їхнього відселення під час проведення реконструкції, розширений список джерел фінансування проєктів та інше.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом