У Київраді збираються реалізувати схему із забудови Пущі Водиці

Скандальна масштабна забудова Пущі Водиці у Києві може відновитись: реалізувати схему спробують через Київраду.

Як повідомляється у столичних Телеграм-каналах, депутати міської ради збираються проголосувати за відновлення будівництва житлових будинків на ділянці площею 20,94 га на вулиці Лісозахисній, 17 в Оболонському районі. Для цього на комісію винесуть два проєкти рішення, один із яких дозволяє розпочати будівництво. Що характерно, обидва документи подав той самий чиновник КМДА – заступник мера Петро Оленич.

"Команда нашої мерії в особі заступника із земельних питань Оленича та голови земельної комісії Терентьєва вміє грати у наперстки краще за будь-якого блатного на районі.

Одним проєктом рішення Київради пропонують пролонгувати договір оренди фірмі ексдепутата Андрієвського "Продмарт", а іншим проєктом відмовити у пролонгації", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у мера Віталія Кличка, який божився не допустити тут будівництва, з'явиться реальне виправдання: мовляв, ми все зробили, а депутати не підтримали рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, забудова Пущі Водиці викликала великий резонанс у суспільстві, місцеві жителі влаштовували мітинги під судами, разом із виконавчою владою приїжджали демонтувати будівельний паркан на ділянці.

Компанія "Продмарт" намагається через суд відновити контрольну картку з порушенням благоустрою та скасувати припис про демонтаж будівельного паркану. Окружний адмінсуд Києва вже скасував рішення департаменту міського благоустрою. Якщо забудовник виграє й апеляцію, активісти побоюються, що тоді компанія не матиме жодних перешкод для будівництва житлових будинків посеред лісу.

Відомо, що забудовник, не маючи дозвільних документів, проклав дорогу у лісі для проїзду важкої будівельної техніки.

За словами Кличка, "Продмарт" отримав ділянку в оренду у 2007 році на 15 років і хоч столична влада намагалася розірвати договір оренди, але землекористувач оскаржив ці рішення в судах, змусивши видати йому містобуди.

ПП "Продмарт" пов'язують із колишнім народним депутатом України Віктором Андрієвським. Його компанія отримала у Пущі-Водиці 21 гектар, якщо будівництво відбудеться, це буде наймасовіша вирубка дерев в історії лісу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

101

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом