У Київраді таки проштовхнули рішення щодо забудови Мінського масиву

Київрада у четвер, 10 червня, затвердила скандальний детальний план територій у межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної і західної межі лісу в Оболонському районі Києва, який фактично дає зелене світло на масштабну житлову забудову Мінського масиву.

Про це повідомив журналіст НЕРУХОМІ, який побував на засіданні Київради.

Під стінами Київради з самого ранку протестували мешканці мікрорайону. Вони вже вчетверте виступали проти прийняття даного ДПТ.

Обурені люди намагалися штурмувати будівлю Київради, і тільки після цього погодилися пустити на сесію їх представників.

Втім, після майже двогодинного обговорення ДПТ Мінського масиву його таки затвердили. За відповідне рішення проголосували 66 депутатів з 61 необхідного голосу для прийняття рішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з проєктом, на 25 гектарах Мінського масиву хочуть побудувати 19 будинків на 6307 квартир заввишки від 21 до 26 поверхів для проживання 11 тисяч осіб. Цей ДПТ прямо порушує Генеральний план Києва, згідно з яким – це землі сільгосппризначення і на них заборонено будувати житло. На цих землях розташовано державне підприємство агрокомбінат "Пуща Водиця". При цьому ДПТ не передбачає розвиток інфраструктури: ні транспортних розв'язок, ні нових медзакладів побудовано не буде. Забудовники обіцяють звести всього лише три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно не відповідає реальним запитам киян. При цьому масив вже сьогодні страждає від проблем з парковками, а через забудову машини жителям просто ніде буде ставити. Також за проєктом збираються знести гаражний кооператив, що додатково ускладнить ситуацію.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом