У Київраді так і не вирішилося питання забудови Осокорків

У Київраді у четвер, 16 грудня, так і не відбулося голосування щодо продовження договору оренди для ТОВ "Контактбудсервіс" 176 гектарів на Осокрках.

Про це повідомили у групі "Всі недобудови Банку "Аркада"

"За інформацією від депутатів Київради, на засідання не з'явився Віталій Нестор (із фракції "Батьківщина"), який є автором проєкту рішення та першим заступником голови регламентної комісії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що доля забудови цих ділянок має тепер визначитись на судових засіданнях.

Вчора під стінами Київської міської держадміністрації зібралися інвестори банку "Аркада", які купили житло у ЖК Патріотика, Патріотика на озерах та Еврика. Вони виступають за подальшу оренду земельних ділянок території ж/м Осокорки-Центральні для можливості нової забудови компанією Stolitsa Group. Та шляхом нового будівництва пообіцяла розв'язати питання з недобудовами Аркади.

Мітинг інвесторів "Аркади" біля КМДА
facebook.com/ArkadaNedobudovi

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Нацбанк та Київська міська держадміністрація підписали меморандум щодо розв'язання питання добудови квартир інвесторів ЖК Евріка, Патріотика та Патріотика на озерах. Згідно з меморандумом, добудовувати ці житлові комплекси має компанія Stolitsa Group.

Експерт у містобудуванні Георгій Могильний радить інвесторам "Аркади" мітингувати не під стінами КМДА, а біля МВС, яке є підписантом меморандуму та має розслідувати незаконне виведення коштів колишнім керівником банку Костянтином Паліводою, через що, власне, і виник дефіцит. Повернені гроші можна було б пустити на добудову заморожених об'єктів, і цим розв'язувати проблему без додаткової забудови Осокорків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, екоактивісти стверджують, що під забудовою можуть опинитися унікальні землі лук. Тут Stolitsa Group хоче звести 25-поверхові житлові будинки. Юристи Київради у вищій інстанції виграли суд по одній із п'яти дільниць – якщо довести всі суди за цією процедурою, то екопарк знову повернеться до комунальної власності. Раніше ці землі орендувала фірма "Контактбудсервіс", наближена до Костянтина Паливоди. Компанія платила несправно, у результаті борги щодо цієї землі зросли до 230 млн гривень.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук