У Київраді так і не вирішилося питання забудови Осокорків

У Київраді у четвер, 16 грудня, так і не відбулося голосування щодо продовження договору оренди для ТОВ "Контактбудсервіс" 176 гектарів на Осокрках.

Про це повідомили у групі "Всі недобудови Банку "Аркада"

"За інформацією від депутатів Київради, на засідання не з'явився Віталій Нестор (із фракції "Батьківщина"), який є автором проєкту рішення та першим заступником голови регламентної комісії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що доля забудови цих ділянок має тепер визначитись на судових засіданнях.

Вчора під стінами Київської міської держадміністрації зібралися інвестори банку "Аркада", які купили житло у ЖК Патріотика, Патріотика на озерах та Еврика. Вони виступають за подальшу оренду земельних ділянок території ж/м Осокорки-Центральні для можливості нової забудови компанією Stolitsa Group. Та шляхом нового будівництва пообіцяла розв'язати питання з недобудовами Аркади.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Нацбанк та Київська міська держадміністрація підписали меморандум щодо розв'язання питання добудови квартир інвесторів ЖК Евріка, Патріотика та Патріотика на озерах. Згідно з меморандумом, добудовувати ці житлові комплекси має компанія Stolitsa Group.

Експерт у містобудуванні Георгій Могильний радить інвесторам "Аркади" мітингувати не під стінами КМДА, а біля МВС, яке є підписантом меморандуму та має розслідувати незаконне виведення коштів колишнім керівником банку Костянтином Паліводою, через що, власне, і виник дефіцит. Повернені гроші можна було б пустити на добудову заморожених об'єктів, і цим розв'язувати проблему без додаткової забудови Осокорків.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, екоактивісти стверджують, що під забудовою можуть опинитися унікальні землі лук. Тут Stolitsa Group хоче звести 25-поверхові житлові будинки. Юристи Київради у вищій інстанції виграли суд по одній із п'яти дільниць – якщо довести всі суди за цією процедурою, то екопарк знову повернеться до комунальної власності. Раніше ці землі орендувала фірма "Контактбудсервіс", наближена до Костянтина Паливоди. Компанія платила несправно, у результаті борги щодо цієї землі зросли до 230 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом