У Київраді прокоментували скандальне рішення суду щодо "Будинку монстру"

Ввести в експлуатацію ЖК Поділ Престиж, який розташовується на Нижньому Валу, 27-29 у Подільському районі Києва не вийде, незважаючи на рішення Верховного Суду України.

Про це у п'ятницю, 2 липня, заявив секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

За його словами, Київрада не брала участі у судовому процесі щодо зобов'язань ДАБІ стосовно ЖК Поділ Престиж. При цьому, ввести в експлуатацію об'єкт неможливо оскільки у забудовника немає ніяких прав на земельну ділянку, а видача сертифіката готовності до експлуатації буде кваліфікуватися як перевищення службових повноважень.

"Наша позиція незмінна – поверховість цього одоробла має бути приведена до первинних показників", – сказав секретар Київради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ 24 червня Верховний Суд зобов'язав ДАБІ видати сертифікат готовності для ЖК Поділ Престиж, більш відомого в столиці, як "Будинок монстр на Подолі". Перед цим Північний апеляційний господарський суд вирішив скасувати заборону на введення в експлуатацію цього об'єкта. Спочатку, будівля мала бути восьмиповерховою (плюс один підземний поверх), але у 2014 році стало ясно, що забудовник вирішив зробити будинок значно вищим. Також варто нагадати, що столична влада через суд домагається знесення "зайвих поверхів".

Згідно з даними порталу YouControl, власниками "Пателі лізинг" є Федора Пателі та Олег Токар.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом