У Київраді хочуть розірвати договір щодо забудови Совських ставків

Влада Києва збирається розірвати договір оренди земельної ділянки на проспекті Валерія Лобановського, 113, що у свою чергу дозволить тут створити екопарк Совські ставки.

Відповідне рішення було опубліковано на сайті Київської міської ради.

Як повідомляється, договір оренди з компанією "Господарник" хочуть розірвати у зв'язку з невиконанням зобов'язань щодо завершення забудови території. Зараз документ розглядають у профільній комісії.

Згідно з планами, на Совських ставках планували побудувати вісім житлових висоток на території близько 3 га. Компанія "Господарник" отримала в оренду цю землю у 2008 році і за умовами договору мала почати будівництво протягом трьох років, але цього так і не зробила.

Проти даного будівництва активно виступали і місцеві жителі. На їхню думку, крім того, що забудова зашкодить екосистемі Совських ставків, місцева інфраструктура страждатиме від перевантажень, що неминуче призведе до транспортного колапсу на масиві. Кияни також подали петицію про створення ландшафтного парку місцевого значення "Совські ставки" замість нового житлового кварталу.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, компанію "Господарник" пов'язують з депутатом і власником мережі "Фуршет" Ігорем Баленком. Фірма отримала ділянку площею 19 га в оренду на 13 років назад за мера Леоніда Черновецького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

85

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом