У Києві знову повертаються скандальні платні парковки

У Києві відучора – понеділка, 16 травня, – знову почали стягувати плату за паркування, це рішення ухвалили депутати Київради.

Про це повідомили у пресслужбі столичної міської держадміністрації.

Столична влада уточнила, що паркування, як і раніше, буде платним у будні дні з 8-ї ранку і до 10-ї вечора. Решту часу та вихідні дні, паркуватися можна безплатно. Інспектори з паркування повинні стежити за безпекою паркувального простору. Також відомо, що штрафувати водіїв під час повітряної тривоги заборонено.

У КМДА уточнили, що на муніципальних паркінгах не приймають оплату готівкою. Сервіс безготівкового паркування працює у додатку Київ Цифровий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще торік були встановлені платні парковки у Києві в тому числі й у спальних районах, що викликало обурення з боку киян.

Так, найдорожчий тариф у центрі столиці – 35 гривень на годину, 25 гривень коштуватиме залишити машини у наближених до центру районах, і по 5 гривень на годину мають заплатити водії за припарковані авто у спальних районах столиці.

Водіям, що не заплатили, загрожує штраф у розмірі 20-кратної вартості однієї години стоянки. У разі повторного порушення штраф збільшиться до 680 гривень.

За словами голови Інспекції з паркування КМДА Дмитра Рахматуліна, земля біля більшості будинків у Києві належить місту і коштує вона "шалених грошей". При цьому часто двори житлових будинків використовують для паркування співробітники офісів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом