У Києві взялися за програму реконструкції застарілого житлового фонду

Влада Києва взялася за розробку проєкту Програми комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду з визначенням меж територій для реновації.

Про це заявив заступник мера столиці В'ячеслав Непоп, передає в четвер, 4 березня, пресслужба КМДА.

"Перші два етапи проєкту вже готові. У них ми визначили основні кроки, необхідні для початку реалізації програми. Фактично, це основа для пілотних проєктів у даному напрямку", - розповів чиновник.

Він повідомив, що була проведена дослідно-аналітична робота, обрали оптимальні механізми фінансування реконструкції й реалізації подібних інвестиційних проєктів. Столична влада пообіцяла врахувати права та обов'язки киян, чиє житло підлягає реконструкції, а також врегулювати права власності на нього.

"На наступному етапі ми плануємо інвентаризацію застарілого житла. Це дозволить чітко визначити межі територій комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду відповідно до містобудівної документації, діючої та проєктної", - заявив Непоп.

Також в рамках програми підготують характеристику кварталів у визначених межах, планування черговості реалізації та затвердження способів здійснення реконструкції. Уже в самому кінці проєкт буде винесено на розгляд Київської міської ради.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіоном раніше був розроблений документ, який вносить зміни в Закон про реконструкцію застарілого житла. Він визначає порядок ухвалення рішень щодо реконструкції застарілого житлофонду, спрощує питання з фінансуванням, а також самі об'єкти, які потребують реконструкції.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом