У Києві вирішили зробити сквер на ділянці, що належала Посольству РФ

На ділянці на вулиці Боричів тік, 17, 19, 21 у Подільському районі Києва буде створено новий сквер.

Такий проєкт рішення підтримали у вівторок, 14 вересня, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики, передає пресслужба Київради.

За словами члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Бєлоцерковця, дана ділянка потребує належного благоустрою і подальшого збереження саме як зелена зона. Він нагадав, що у 1998 році цю землюнадали Посольству Російської Федерації в оренду на 49 років для будівництва та обслуговування будинку консульства. Однак в Київській міській раді прийняли рішення розірвати договір оренди земельної ділянки.

"Після створення скверу буде направлено звернення про присвоєння йому імені Голди Меїр - киянки, яка прославилася на весь світ як прем'єр-міністр Ізраїлю", - зазначив Білоцерківець.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще один сквер у Подільському районі має з'явитися на Возвдиженці. Працівники "Київблагоустрою" там демонтували будівельний паркан, незважаючи на опір з боку забудовника. Рік тому Київрада розірвав з компанією-забудовником договір оренди, а місцеві жителі вже розробили план скверу та навіть готові профінансувати його.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

147

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом