У Києві не будуть будувати ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка"

Будівництво торгово-розважального центру в Києві на території книжкового ринку "Петрівка" поки не планується.

Про це заявив у вівторок, 7 липня, мер міста Віталій Кличко під час зустрічі з представниками книжкового ринку, повідомляє пресслужба КМДА.

За його словами, деякі засоби масової інформації нещодавно оприлюднили інформацію про те, що нібито на місці книжкового ринку "Петрівка" планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок – знести. Також нібито адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони повинні переїхати на місце в районі ангарів на станції метро Лісова, мовляв, "бульдозери за день все знесуть" і книжкового ринку на Петрівці не буде.

Кличко зазначив, що в КМДА вивчили документи. Так, за даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ "Книжковий ринок". Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирській, Московського проспекту, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок.

"Втім, на даний момент, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови і обмеження не надавалися! Тому хто і навіщо підбурює людей – треба з'ясувати", – розповів мер.

Він закликав представників книжкового ринку провести ґрунтовну розмову з керівництвом ринку і обговорити робочі відносини.

"Міська влада буде відстоювати інтереси громади міста. У правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців: взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій", – зазначив Кличко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київська влада також виступають категорично проти будівництва готельного комплексу на Володимирському узвозі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом