У Харкові зупинять небезпечне будівництво ЖК на вулиці 23 Серпня

Влада Харкова пообіцяла зупинити скандальне будівництво висотки на вулиці 23 Серпня, 56, як того довгий час вимагали місцеві жителі.

Про це заявив секретар міської ради Ігор Терехов.

Чиновник провів зустріч з жителями довколишніх будинків і пообіцяв їм, що вже найближчим часом будуть підготовлені всі необхідні документи і будівництво житлового комплексу буде зупинено.

Також Терехов повідомив, що міськрада збирається зробити власникам недобудови пропозицію і викупити її. "На базі цього приміщення ми хочемо зробити дитячий садок. В цьому районі багато діток, тому додаткові місця в дитсадках дуже потрібні", – заявив чиновник.

Крім того, він пообіцяв харків'янам, що поруч облаштують сквер з дитячим майданчиком.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 1 березня відбулася акція протесту проти будівництва ЖК на вулиці 23 Серпня. На думку місцевих жителів, забудовник, не маючи необхідних документів, огородив територію будівельним парканом, яка є комунальною власністю і почав вирізати тут зелені насадження. За задумом проєктувальників, ЖК мав складатися з трьох будинків: 17, 12 та 9 поверхів. Харків'яни вважають, що згодом це вб'є інфраструктуру мікрорайону. Також вони повідомили, що через будівельні роботи поруч розташовані будинки вкрилися тріщинами і можуть зруйнуватися. Будівництво почалося на місці старого двоповерхового будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом