У Харкові епічно підірвали будівлю старовинного елеватора. Відео

У Харкові в неділю, 16 травня, підірвали чергову будівлю покинутого елеватора, розташованого в районі Південного вокзалу на вулиці Євгена Котляра.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, для безпеки заходу поліція перекрила рух по розташованим поблизу вулицям. Подивитися на масштабний вибух зібралися кілька сот харків'ян. На місці крім співробітників поліції працювали також рятувальники та комунальні служби міста.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулими вихідними була вже друга спроба розчистити територію елеватора. Так, першого разу будівлю намагалися підірвати 18 жовтня. Спочатку планувалось, що всі демонтажні роботи мають пройти до лютого. Проте справа затяглася. На місці ж елеватора невдовзі будуватимуть новий житловий мікрорайон.

Елеватор звели на початку XX століття. Зерно довгі роки сюди звозилося залізницею. Однак у 1995 році його робота була зупинена. З тих пір будівля елеватора не використовувалося за призначенням і поступово руйнувалася.

Деякі харків'яни вважали старовинний елеватор пам'яткою і відзначали його схожість із замком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом