У Дніпрі забудовникам знизять податки на землю у 4 рази

У Дніпрі збираються знизити податкову ставку на нежитлову нерухомість, плати за земельні ділянки для забудовників та підприємств зв'язку.

Про це розповів мер міста Борис Філатов, повідомляють у пресслужбі міськради.

За його словами, полегшення податкового тиску дозволить підприємцям своєчасно виплачувати працівникам зарплати та уникнути скорочень. А ще з'являться можливості для релокації бізнесу, які раніше працювали на тимчасово окупованих територіях та регіонах, де тривають воєнні дії.

У Дніпрі для забудовників знизять податкові ставки
pixabay.com

"Для бізнесу це економія у сотні мільйонів гривень. Ми розуміємо всю відповідальність і сподіваємось, що у нас будуть відповідні компенсаторні механізми", - сказав мер.

Він також закликав керівництво інших територіальних громад чинити так само.

Так, ставку з податку на нежитлову нерухомість буде зменшено на 25% як для фізичних, так і юридичних осіб. Для забудовників ставки на земельну ділянку, призначених під житлову та громадську забудову, також зменшаться більш ніж у 4 рази. Філатов вважає, що це убереже будівельний бізнес від банкрутств і не призведе до зростання кількості довгобудів. Також це буде однією з гарантій для людей, які вкладають свої накопичення у нове житло, наголосив очільник міста.

Більш ніж у 2 рази знизиться ставка із земельних ділянок для підприємств зв'язку. Очікується, що така зміна плати за землю для критичних секторів економіки дозволить зменшити собівартість виробництва продукції та послуг.

Окрім цього, з 2,3 до 1,3% знизять ставки плати за земельні ділянки, де працюють промислові підприємства, а також уразливі сектори – енергетика та транспорт. Зміни в оподаткуванні набудуть чинності з 1 січня 2023 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, для забудовників з 1 липня зросла вартість сертифікатів, що видаються при прийнятті в експлуатацію добудованих об'єктів із середнім та високим класами наслідків.

Також київські девелопери закликали українську владу розморозити інструменти фінансування будівництва. Багато компаній намагаються відновити роботу, проте частина інструментів досі заблокована.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук