У Броварах управління освіти віддало ділянку під житлову забудову

Управління освіти і науки міської ради Броварів відмовилося від права постійного користування ділянкою і передала її під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби міськради.

"Дозволити управлінню будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури і транспорту Броварської міської ради Броварського району Київської області розробку проєкту землеустрою щодо відведення в постійне користування земельної ділянки площею 0,8324 га на вул. Симоненка Василя, 115 зі зміною цільового призначення з "для будівництва та обслуговування будівель навчальних закладів" на "для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованим дошкільним навчальним закладом", – йдеться на сайті міськради.

Таким чином, забудовник буде зобов'язаний буде побудувати приміщення і для дитячого садку. Разом з тим, за словами освітнього омбудсмена Сергія Горбачова, тут варто було б побудувати повноцінний дитячий садок, оскільки в місті дошкільні установи практично у два рази переповнені.

Як повідомляє "Хмарочос", всього в Броварах 30 закладів дошкільної освіти. З них – 21 заклад комунальної власності та ще два в навколишніх селах, і сім – в приватній.

Горбачов зауважив, що ситуація, яка спостерігається в Броварах – досить поширена для міст-сателітів. Їх щільно забудовують житловими висотками, при цьому на соціальну інфраструктуру мало звертається уваги, що в підсумку позначається на якості життя.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Київрада не зміг затвердити скандальний детальний план територій забудови Мінського масиву, незважаючи на те, що рішення двічі ставилося на голосування.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом