Ткаченко вирішив не звітувати перед Київрадою про знесення історичних будівель

Міністра культури Олександра Ткаченка запросили на засідання Київради, щоб він розповів, що відбувається з охороною об'єктів культурної спадщини, але той так і не прийшов.

Про це заявив у вівторок, 31 серпня мер Києва Віталій Кличко, передає пресслужба КМДА.

За словами очыльника міста, за останні 3,5 року столична влада направила 35 подань до Мінкульту про те, щоб занести 1542 пам'ятки і нововиявлених об'єктів культурної спадщини до держреєстру.

"Пам'ятки, перебуваючи у приватній власності або оренді, руйнуються або їх руйнують власники. Громада протестує. Громада протестує, а Міністерство культури і поліція на це адекватно не реагують", - підкреслив мер.

Як приклад Кличко привів ситуацію з недавно зруйнованої садибою Барбала. Він зазначив, що її вніс Мінкультом до Реєстру об'єктів культурної спадщини, і міністерство погодило історико-містобудівне обґрунтування та проектну документацію об'єкта будівництва на Обсерваторній, 6. У свою чергу поліція не припинила незаконне знесення. Варто підкреслити, що на засідання Київради запросили і начальник Головного управління Національної поліції в місті Києві Івана Виговського, але він також як і Ткаченко вирішив проігнорувати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Рада нацбезпеки і оборони 20 серпня розглянула питання знищення пам'яток архітектури у Києві і в зв'язку з цим доручила всіх містам України перевірити об'єкти культурної спадщини.

Як відомо 2 тижні тому в Києві знесли садибу Барбана, незважаючи на активний опір з боку громадськості. Секретар Київради і заступник столичного мера Володимир Бондаренко заявляв, що захистити садибу було неможливо, оскільки вона не мала охоронного статусу. Забудовник заручився підтримкою "тітушок", щоб завести будівельну техніку на ділянку. Раніше він отримав містобудівні умови і обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

98

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом